5 July 2012

Irish Lace Museum /Как мне довелось побывать в Музее Ирландского Кружева.


How I got a chance to visit the Irish Lace Museum.


It happened and I don’t believe myself. First, God made me meet Olga Krivenko (Olgemini). Before we met, I saw her beautiful work in the technique of Irish Lace on the Internet; I looked at her work from afar. ­­­­And when Olga was invited to hold a Master-Class in Ireland, I was very glad to welcome her to my house in Dublin. Me and husband love this beautiful land and if we get the chance, we show it with pleasure to our guests!

Master-Class took place in a small place called Clones. I discovered that one of the elements of the Irish Lace, a small elegant knot, is named after this village.

It turned out that except the taking place of the Master-Class, the organizators thought everything through or almost everything: we touched the history of the Irish Lace, and also went to its Museum in Bellanaleck, Co. Fermanagh, UK. In our group everyone as on selection turned out to be not new to crochet. All the participants came and arrived by plane from the UK and France, Russia and Ireland, America and Australia. I think that every one of us met beautiful and gorgeous handmade things. The Museum and the shop at it impressed all of us so much, that we sighed and gasped in different languages (all the ladies – in English, but me and Olga and her husband – in our native language, in Russian).

I really want to share with you what I saw…

Как мне довелось побывать в Музее Ирландского Кружева.

Это произошло и я сама себе не верю. Сначала Господь свел меня с Ольгой Кривенко (Olgemini). До нашего знакомства я видела ее прекрасные работы в технике ирландского кружева в интернете, я следила за ее творчеством издалека. И когда Ольгу пригласили провести Мастер-Класс в Ирландии, мне было очень приятно принимать ее у себя в Дублине. Мы с мужем любим эту красивую землю и при случае с удовольствием показываем ее нашим гостям!


Мастер-Класс проводился в местечке Клонес. Я открыла для себя, что один из элементов Ирландского Кружева, маленький изящный узелок, носит имя этой деревеньки.


Оказалось, что кроме самого Мастер-Класса, организаторы продумали все или почти все: мы прикоснулись к истории ирландского кружева, а также побывали в его Музее в Bellanaleck, Co.Fermanagh, UK. В нашей группе все как на подбор оказались не новичками в вязании. Все участники приехали и прилетели из Великобритании и Франции, России и Ирландии, Америки и Австралии. Думаю, что каждая из нас встречала красивые и очень красивые вещи хэндмейд. А Музей и магазин при нем поразили нас так, что мы охали и ахали на разных языках, все леди - на английском, а мы с Ольгой и ее супругом - на родном, на русском...


Очень хочется поделиться с вами увиденным...








Обратите пожалуйста внимание на размер "ягодок"/ Please pay the attention to size of "berries".














More pictures here / Больше фотографий здесь

No comments:

Post a Comment